Digital Government Beyond 2020 workshop with City and Regional representatives

22/10/2018

The main objective of this workshop is to gather stakeholders' views on the most pressing priorities and issues related to the achievement of digital government across Europe and on the role that the EU could play in assisting the Member States. During the workshop, the preliminary findings of the study assessing the need for and the scope of a new Commission initiative on digital government will be presented.

All city and regional representatives working on implementing digital government or improving the way citizens engage with their public administrations more broadly are kindly invited to attend the workshop. The detailed workshop agenda is presented in the table below.

This workshop is part of the final phase of the study on ‘A new Commission initiative on public sector digitisation’, currently being conducted by Wavestone on behalf of the ISA² programme.

The workshop will take place on the 21 Novemeber, 2018, between 9h-13h, in the Albert Borschette centre.

In order to register to the workshop, please follow the link.

Should you have any questions regarding the registration process or the workshop itself, do not hesitate to contact us at barbora.kudzmanaite@ext.ec.europa.eu 

Details

Agenda

Workshop date: 21 November 2018.

Start

Finish

Duration

Subject

09:00

09:30

30 min

 Registration and Coffee

09:30

09:40

10 min

Opening and Welcome

A quick welcome and overview of the day’s objectives by DIGIT and Wavestone.

09:40

10:00

20 min

Digital Europe programme overview

Presentation of the Digital Europe Programme, with a particular focus on the Interoperability strand of the programme.

10:00

11:45

105 min

Workshop – problems related to digital government

During the session, participants will have the opportunity to present their views and brainstorm current situation of digital government, future needs (+2020), and propose solutions at EU level to achieve digital government across the EU.

11:45

12:00

15 min

Coffee break

12:00

12:30

30 min

Digital government initiative study findings

Introduction of study’s objectives, legal & political context and stakeholder landscape.

Presentation of main study findings in terms of stakeholders’ needs related to digital government beyond 2020.

12:30

12:45

15 min

Conclusion of the workshop

During the session, the project team will summarise the outcomes of the workshop, present the next steps and discuss any other points raised by the workshop participants.

Location
Albert Borschette Centre. More details will be provided shortly before the event.
The content of this field is kept private and will not be shown publicly.